Issue with new D7

Comments

15 comments

  • Official comment

    Hello, please try to  troubleshoot it by fasten the cable and restore it to factory settings.

    If the problem still exists, please contact us at support-cs@bitmain.com again.

    Comment actions Permalink

    sent 4th time, now they fixed this by unplug the power cable to the dead board to show it looks like "fixed".
    When I plug it back, now it shows:

    ChipSetting_get_addr_DASH detect 0 chips

    What a joke.

    1
    Comment actions Permalink

    Hi, I'm facing the same problem, did you find a resolution from Support? Thanks, CM

    0
    Comment actions Permalink

    Hello. i am also having the same exact issue . and reported it  to support-cs@bitmain.com 
    Many looks to be having the same issue. did anyone get back to you on this ?

    i have three D7.
    -one of them working perfectly 
    -another show the "detected asic num less than design" error however it boots normally.
    -the third fails at this level  and doesn't boot 

    time="2021-12-28 21:59:39" level=notice pid=23153 chain=0 msg="ChipSetting_get_addr_DASH detect 0 chips"
    time="2021-12-28 21:59:39" level=error pid=23153 chain=0 error="asic num error" msg="detected asic num less than design"
    time="2021-12-28 21:59:41" level=notice pid=23153 chain=1 msg="ChipSetting_get_addr_DASH detect 70 chips"
    time="2021-12-28 21:59:43" level=notice pid=23153 chain=2 msg="ChipSetting_get_addr_DASH detect 70 chips"
    time="2021-12-28 22:00:01" level=error pid=23153 msg="chip baud detected fail"

    0
    Comment actions Permalink

    Hello,

    I am facing the same problem with my new D7:

    time="2021-12-30 20:45:00" level=notice pid=5590 chain=0 msg="ChipSetting_get_addr_DASH detect 0 chips"
    time="2021-12-30 20:45:00" level=error pid=5590 chain=0 error="asic num error" msg="detected asic num less than design"
    time="2021-12-30 20:45:02" level=notice pid=5590 chain=1 msg="ChipSetting_get_addr_DASH detect 70 chips"
    time="2021-12-30 20:45:04" level=notice pid=5590 chain=2 msg="ChipSetting_get_addr_DASH detect 70 chips"

     

    The miner won't start even after a factory reset (I can access the dashboard but the message is "

    No data yet! Data is currently unavailable

    "

    Is there a solution?

    BR

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink

    I've gone through troubleshooting with Bitmain and now having to ship it back to Hong Kong at my own expense for repair

    0
    Comment actions Permalink

    Same in here. they asked me to ship it for repair.
    it is unfortunate that we have to pay for fixing defected products

    My D7 didn't make a dime yet . it failed within hours from first use 

    0
    Comment actions Permalink

    cm, where did you ship from?

    0
    Comment actions Permalink

    I too have the same problem.  Chain 1 and 3 working fine. Chain 2 has only 9 chips

    0
    Comment actions Permalink

    Hello, any problem please contact us at  support-cs@bitmain.com to provide kernel log for further check.

    0
    Comment actions Permalink

    Same to 3 of my D7. Been trying to ask to fix for 4 months three times, spent 6k USDT even they are under warranty to repair by their request, yet not getting fixed...

    0
    Comment actions Permalink

    Sent mine back for repair, was sent a different unit which worked fine for 3 weeks, this new one is now doing the same thing again, and not hashing, saying missing chips.

    These things obviously have a huge design flaw, or have been made using substandard silicon

    0
    Comment actions Permalink

    Similar experience here. They repaired unit worked for about 3-4 weeks and then the same board that was repaired broke down again with the same chip number error.
    I already sent it back for repair.

    0
    Comment actions Permalink

    Invested 70k in these and regretting that daily.
    Bitmain are so ignorant and unprofessional especially when it comes to handling their defected products.

    The only thing i am so sure about is that this is the last time i buy something from Bitmain .
    Intel is joining the mining race so better going with reputable company next time 

    0
    Comment actions Permalink

    Hello, any problem please contact us at  support-cs@bitmain.com to provide kernel log for further check.

     
    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.